Victory Cup intră în epoca cifrelor

10/5/2022
STIRI

Victory Cup intră în epoca cifrelor

Peste 100 de echipe înscrise, mai mult de 2.500 de jucători legitimați, cel puțin 12 meciuri în fiecare seară, peste 2.400 de fotografii profesionale share-uite săptămânal în social media, engagement de 40.000, reach lunar de 200.000 la un număr de aproape 10.000 de fani pe Facebook. Asta înseamnă Victory Cup dacă scoatem din textele de marketing faptul demonstrat deplin că suntem în atenția celor mai importante televiziuni și publicații de sport din București.
Considerăm că e firesc să ținem pasul cu epoca în care suntem și să oferim inclusiv astfel de statistici, pe lângă comentarii live, meciuri în direct, fotografii profesionale și reprezentare de top în social și mass media.
Iată un studiu de caz cu datele colectate în Meciul Săptămânii: Ludicom vs Arsenal.
Cum cifrele de mai sus reprezintă situația la nivel macro și pentru că Victory Cup trebuie să-și păstreze atenția și la nivel individual, în colaborare cu ORTECSport, ne-am îndreptat atenția spre jucători. Cu ocazia Meciului Săptămânii dintre Ludicom și Arsenal, am demarat testele pentru o nouă etapă a statisticilor din timpul meciurilor. Ne vom bucura cu această ocazie de date mai mult decât interesante despre posesie, număr de pase, șuturi la poartă etc. 


Statistici generale

Statisticile generale sunt printre cele mai comune în lumea fotbalului și ne pot ajuta să înțelegem mai bine ce s-a întâmplat în timpul jocului:
Deși a pierdut, Arsenal câștigat mai multe dueluri, atât în apărare cât și în atac, are cele mai multe mingi câștigate în propriul teren și supremație în cazul duelurilor aeriene. Ludicom, pe de altă parte, a câștigat, dar a fost mai agresivă și a comis mai multe faulturi.


Posesie și acoperire

Dacă tot i-am "prins" pe băieții de la ORTECSport, a trebuit să intrăm în profunzime. Există circumstanțe prin care s-a ajuns la datele de mai sus și-am fost curioși să aflăm și mai multe detalii. Arsenal a avut mai multe minute de posesie, respectiv 55%, dar Ludicom a fost mult mai rapidă în dinamica jocului. Arsenal a avut mai multe lovituri libere și Ludicom mai multe cornere. Scorul de 3-1 ne poate arăta echipa mai eficientă, dar statistica o confirmă în mod științific. Dacă ne uităm cu atenție pe date, putem descoperi atât jucătorii care au ratat cele mai multe pase, cât și cei care le-au dat pe cele mai multe corecte.Cine și unde?


O altă caracteristică interesantă este cea legată de modul în care echipele au acoperit terenul; se poate observa că Ludicom a fost ceva mai mobilă și că portarul celor de la Arsenal a avut mai mult de lucru în timpul meciului. Nu putea lipsi din statistici capitolul paselor; le detaliem atât pentru întreaga echipă, cât și pentru fiecare jucător în parte. Descoperim, în cazul de față, că meciul a fost unul echilibrat din acest punct de vedere; restul datelor rămân la latitudinea managerilor, care pot studia fiecare jucător în parte și pot lua diferite decizii pentru meciul următor.


Pase și șuturi.


...în sfârșit, capitolul șuturi și pase este cel mai interesant dintre toate. Nu doar că defalcăm fiecare șut în parte și-l categorisim în funcție de rezultat și circumstanțe, dar colaborarea cu ORTECSport ne permite să vedem grafic înclusiv date despre locul exact din care fiecare jucător în parte (nu) a reușit să înscrie.  

NU NE OPRIM AICI!
De la sezon la sezon, Victory Cup încearcă să transforme competiția în cea mai interesantă experiență pe care o poate avea un jucător amator de minifotbal în cadrul unui turneu organizat profesionist. Vom testa noul sistem de monitorizare și statistică în Meciul Săptămânii, apoi, dacă infrastructura ne-o va permite, vom veni cu si mai multe surprize plăcute pentru echipele și jucătorii legitimați în turneu.

Dorim să aflăm părerea ta, lasă un comentariu mai jos!

PARTENERI

VictoryCup și în inbox-ul tău. Abonează-te la newsletter!